Waar zoek jij de bevestiging voor jezelf?

door | 29 nov 2022 | 0 Reacties

Waar zoek jij de bevestiging voor jezelf? Dat je goed bent zoals je bent? Kijk je ook naar anderen hoe zij iets doen en wat zij kunnen? En vergelijk je je ook met hen? Ja, ik zoek ook wel vaker de bevestiging buiten mezelf bij anderen. En dan kom ik toch weer uit bij….

Lesochtend vrijdag

Afgelopen vrijdag hebben we vanuit de opleiding een oefenavond gehad. Deze avond is zo ingericht dat je in een veilige omgeving kan oefenen op andere mensen dan je mede-cursisten, die tijdens de les ook een healing op jou geven. Diezelfde ochtend hebben we de gewone lesochtend. De les was een hele fijne ervaring in tegenstelling tot de les ervoor, waarbij er voor mij een hele hoop los kwam. Wat me was opgevallen is dat er tijdens de healingen uitwisselen door de ander weinig werd gedeeld aan het eind van een healing. Ikzelf ervaar vaak niet veel qua beelden, woorden of gevoelens. En kan daardoor ook weinig teruggeven na de healing over wat er is gebeurd. Ik vertrouw op mijn intuitie en voel gewoon waar ik mag ‘zwaaien met mijn handen’😅. Tijdens de les voelde ik me heel krachtig en stralend. Tijdens een van de healingen die we op elkaar oefenden had ik zelfs het gevoel een warme omhelzing van hulp van gene zijde te voelen. Zo mooi en krachtig. Ik voelde me vrij en heerlijk in mijn eigen energie. Die energie wilde ik graag meenemen voor de oefenavond ’s avonds.

Healingavond Ronde 1

Nu is het bij mij zo dat ik meestal pas zenuwachtig wordt voor een nieuwe spannende gebeurtenis vlak voordat deze zich aandient. Sommige mensen zijn ruim vooraf al zenuwachtig en kunnen de zenuwen dan vooraf ook weer loslaten. Voor mij was het vrijdag weer raak. Ik was ruim vooraf helemaal niet gespannen en had er wel zin in. Ik heb tenslotte ook een paar keer thuis geoefend op familie in het kader van oefening baart kunst. En dat bracht weinig spanning mee omdat mijn uitgangspunt was dat er ook niets kon gebeuren en dat dat oke is als je oefent. Maar de vrijdagavond voelde anders voor mij. Nu ik erop terug kijk voelde het als een examen. Docenten die rondlopen om je te helpen en mede cursisten die in dezelfde ruimte ook healingen uitvoeren. Een vreemde die plaatsneemt op de stoel voor je. Je vertelt kort wat je gaat doen en stelt ook wat vragen zodat de healee gerustgesteld is. Maar voordat je dit alles doet kijk je toch even hoe een ander dit om je heen aanpakt. Je denkt toch wel: doe ik dit goed?, zeg ik de juiste dingen?, stel ik gerust?, had ik dit of dat toch wel of niet moeten zeggen?. Nu ik hier naar terugkijk weet ik dat ik door de zenuwen weer veilig in mijn hoofd ben gevlogen. De plek waar ik de eerste 34 jaar van mijn leven heerlijk veilig zat opgeborgen. En het contact met mijn hart weer voor even verloren ben, of op een laag pitje heb gezet. Juist contact maken met je hart maakt dat je beter voelt wat nodig is en dan kan alles toch wat fijner stromen. Tot mijn verbazing heb ik tijdens de healing wel ervaren waar ik moest zijn met mijn handen. Wellicht had dit nog krachtiger kunnen zijn als ik heerlijk in mijn krachtige hart zat.

Ronde 2

Na de healing zei de docente dat we de lijntjes met de healee goed moesten loslaten. Schijnbaar zat ik toch nog verbinding te maken en doordat ik me niet goed in balans voelde had ik moeite dit los te laten.

De tweede ronde met nieuwe healee’s was er niemand voor mij. Ik voelde me ook nog steeds gespannen en stond te kijken of er voor mij ook iemand door de deur kwam. De docente kwam naar me toe en zei dat ik mezelf wel een healing mocht geven. Ik voelde me op dat moment helemaal verloren. Ik wist even niet meer hoe ik dat voor elkaar zou moeten krijgen. Gelukkig zei ze dat ze zelf wel een healing kon doen en zo draaiden de rollen om. Ik was de healee en de docente de healer. Maar voor mij was dat het allerbeste wat er gebeurde. Ze haalde me terug uit mijn hoofd naar mijn hart en naar de aarde. Ik voelde het gelijk weer heerlijk heelrijk stromen door mijn lijf. Oh ja, zo wil ik me voelen. Welkom thuis Paulien. Toch weer even die bevestiging nodig van een ander. of niet van een ander?

De finale ronde

De derde ronde met nieuwe healee’s bleek dat er bijna geen healee’s meer waren en dat we dus mochten oefenen op mede-healers. Deze healing mocht ik geven aan iemand die ik van de healing 1 lessen kende. Doordat ik me zo goed weer op stroom voelde, ging dit ook veel fijner. De healing voelde veel intenser en leek ook voor de healee heel fijn te verlopen. Het leek alsof de energie eindeloos kon worden ingezet.

Uiteindelijk heb ik de avond dus heel fijn kunnen afsluiten.

Trust Yourself, Trust Your Soul!

Nu naderhand kijk ik terug op de avond. Wat gebeurde er? Waardoor werd ik zenuwachtig? Wat voelde ik of zocht ik tijdens deze zenuwen? Ja ik zoek dan de bevestiging buiten mezelf. Doe ik iets?, Doe ik het goed?, Zien anderen mij iets doen?, Wat zien ze als ik dit doe?, Kan ik wel zo goed zijn als mensen om me heen?. Maar uiteindelijk is het antwoord in mezelf te vinden. Wanneer ik weer helemaal in mijn gevoel zit, voel ik dat het goed is wat ik doe. De bevestiging dat je voldoet aan iets heb je eigenlijk helemaal niet van een ander nodig. We zijn namelijk UNIEK zoals onze docent ook al had gezegd deze vrijdag. ‘Je lijkt nergens op’ zoals hij gekscherend zei. Dat klopt. Er is maar 1 Paulien zoals ik. En ja ik ben ook maar een mens die onzeker kan zijn en bevestiging zoekt bij mensen om me heen. Ik kan ook tegen mensen op kijken die veel meer lijken te kunnen dan ik. Maar hé, ik ben pas net op dit pad ingestroomd. Ik heb nog zoveel mooie momenten te ervaren. En met meer ervaringen komt de ervaring😉. Ik hoef ook helemaal niet zo te worden zoals de docenten of andere healers. Ik ben mijn eigen zelf en heb mijn eigen weg te gaan, waar ik mijn eigen innerlijke krachten voor mag inzetten. En als je goed in contact bent met jezelf voel je dat het goed is welke stappen je neemt en wie je bent. Ook al heb je niet alle antwoorden op de duizenden vragen die door je hoofd flitsen. Ook al krijg je niet die bevestiging die je zoekt bij de ander om je heen (zoals ik die bevestiging de hele vrijdag aan het zoeken was). Je bent op dit moment gewoon goed zoals je nu, hier op deze plek, bent. Dit geldt ook allemaal voor jou! Er is maar 1 jou. Dus alles wat je doet is goed, zolang je naar je innerlijk kompas probeert te luisteren. Die wijst je wel een goede weg die hoort bij jou.

Trust Yourself, Trust Your Soul!

Laat hier een bericht achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *