Kies jij de toeristische route of de snelweg van je leven?

door | 25 jan 2023 | 0 Reacties

Afgelopen zondag hebben we de opening gevierd van de praktijk. Sinds 2 januari is de praktijk geopend. Een jaar geleden durfde ik nog niet te dromen dat het nu al gelukt is om op dit punt te belanden. Al een aantal jaar broeide er natuurlijk wel iets, maar waar het naartoe leidde wist ik nog niet. Ken je dat, dat je voelt dat er een grote verandering aankomt waar je al kleine stapjes voor zet, maar dat je nog niet ziet waar het naar leidt? En via welke route ga jij? De toeristische route of de snelweg?

Sabbatical

Ik wist ook nog niet waar al die kleine stapjes toe zouden leiden. Al een paar jaar voor mijn sabbatical begon het al te borrelen dat ik niet tevreden was met mijn leven. De baan als constructeur vroeg veel van me qua werkstress. Zeker sinds mijn privé leven drukker was geworden, was dit moeilijker te combineren.  Ik ben in 2017 van baan verandert in de hoop dat als ik dichter bij huis zou werken, ik me lekkerder in mijn vel zou voelen en minder stress zou ervaren. Maar ook dit hielp niet. En dus volgende het besluit in 2018 en heb ik een sabbatical genomen. Ik heb mijn baan opgezegd en verder geen bijzondere plannen gemaakt. Ik wilde even helemaal vrij zijn van ‘moeten’ en heb dus bewust geen vaste plannen gemaakt. Ik had ook geen zicht op een andere baan. Dat zou ook weer een belemmering en een ‘moetje’ zijn, wat me weer zou inkaderen.

Er waren wel 3 wensen die ik voor mezelf heb opgeschreven:

  1. een gezin stichten,
  2. spirituele/ energetische ontdekkingstocht starten
  3. een mooie bijzondere reis maken

5 jaar later

Als ik nu 5 jaar later terugkijk heb ik toch al behoorlijk wat van dit mooie lijstje gemanifesteerd. In de eerste maanden van mijn sabbatical werd ik zwanger. Wens 1 was dus al meteen in de sabbatical-tijd uitgekomen. Op dat moment was dat ook mijn grootste wens, een kind mogen krijgen en opvoeden. In de jaren die volgden ben ik naast mama zijn ook bezig geweest met diverse cursussen, opleidingen, retraites etc. Maar had ik nog niet specifiek bedacht voor mezelf: welke opleiding A zorgt ervoor dat ik bij punt B belandt. Nee ik wilde van alles uitproberen om te zien waar ik van binnen heel blij van zou worden. Juist doordat ik niet al gericht op 1 opleiding was heb ik voor mezelf ontdekt wat me raakt. En ook wat me minder raakt. Dit was heel verrassend. Ik had namelijk met mijn hoofd bedacht dat een studie in orthomoleculaire voeding ook echt bij me zou passen. Maar hoewel ik het heel boeiend en leerzaam vond, merkte ik dat ik niet zo zit te wachten op nog meer kennis en werken vanuit mijn hoofd. Nee, mijn weg is nu echt richting het hart.

Opening Vlindervrij Leven

Wens 2 is in de afgelopen jaren steeds meer tot bloei gekomen. De opleiding die ik heb gevolgd om healingen te geven heb ik in etappes gevolgd. Juist omdat ik niet zomaar een opleiding wilde volgen om een nieuwe baan te vinden. Nee ik wilde echt op ontdekkingstocht naar mezelf, mijn binnenste. En daar horen zijtakken bij. Een toeristische route, geen snelweg. Goed om me heen kijken en genieten van al het moois dat je passeert, van diverse smaakjes proeven voor je een keuze maakt.

En nu ik dan hier in mijn praktijk zit, voel ik me rijk! Wat een rijkdom heb ik mogen vergaren op die mooie toeristische route. Mijn leven voelt steeds vrijer. Niet meer vast in het kader waar ik dacht in te moeten blijven zitten. Mijn praktijk Vlindervrij Leven is per 2 januari officieel van start gegaan. En afgelopen weekend hebben we het bord mogen onthullen.

Wat kies jij: Toeristische route of snelweg?

Ondanks heel veel spannende momenten deze eerste weken voelt het echt heel Liefdevol om dit als werk te mogen doen. Voor mijn gevoel heb ik nog nooit zoveel heerlijke spanning gevoeld. Niet meer de stress van ‘er moet iets af’, ‘het moet snel’, ‘dit kan nog beter en sneller’. Nee de heerlijke kriebelspanning van nieuwe dingen, het onbekende en mooie, waar je hart van open gaat. En dat allemaal op die bijzondere toeristische route! Ik blijf mijn toeristische route voorlopig nog wel volgen. In een rustiger tempo mezelf blijven verbazen over wat er allemaal onderweg te zien, beleven en leren valt. Wat kies jij? Toch op de snelweg blijven, zo snel als mogelijk naar dat eindpunt? Of liever genieten van alles wat je onderweg tegenkomt en wat zijpaadjes bewandelen? De snelweg of toch de toeristische route van jouw leven…?

Wens 3?

En wens 3 is voor een deel uitgekomen. Ik heb namelijk een hele mooie reis gemaakt afgelopen jaren. Alleen is dit een andere vorm van reizen dan ik oorspronkelijk had bedacht. Ik heb een hoop innerlijke reizen gemaakt in deze zoektocht naar een volgende uitdaging. Maar er blijft natuurlijk ook weer ruimte over voor nieuwe wensen. Dus toch een verre bijzondere reis in de toekomst? Wie weet!

Laat hier een bericht achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *