Yes, het avontuur is begonnen!

door | 3 jul 2022 | 0 Reacties

Wauw, wat een avontuur!

Oke, Wauw. Waar ben ik aan begonnen? Wat een spannend avontuur. Ken je dat gevoel dat je een klein beetje zenuwachtig maar ook heel blij wordt? Dat je eigenlijk nog niet goed weet waar het toe gaat leiden maar dat je voelt dat je heel goed bezig bent voor jezelf. Nou, daar zit ik nu midden in. Ik ben bezig met de voorbereidende stappen om voor mezelf te beginnen, met healingen mogen geven, met meditaties gaan begeleiden en zo veel meer moois. Al deze mooie dingen zijn op moment van schrijven nog een klein beetje toekomstmuziek maar ik voel het al zo dicht bij komen dat ik al heel blij wordt en een lekkere kriebelspanning ervan krijg. Dit alles is pas echt begonnen voor mij toen ik mijzelf die ene vraag heb gesteld…

Verleden: wat als ik een miljoen win?

Ik zit midden in mijn healingopleiding en heb al een aantal jaar van zelfontwikkeling achter de rug. Groeien naar dit punt en durven te gaan springen in een nieuw en mooi diep avontuur. Ik kom van een heel andere wereld. Toevallig keek ik gisteren even achterom in mijn gedachten naar de bouwwereld waar ik vandaan kom. Een wereld waar er hard met elkaar wordt omgegaan en waar je je mannetje moet staan. Waar ik behoorlijk wat jaren van dacht ook echt de rest van mijn leven onderdeel van uit te willen maken. Maar in 2018 kwam die vraag: “wat zou je echt willen?” In mijn geval stelde ik mijzelf de vraag: “Wat als ik een miljoen zou winnen in de loterij, wat zou ik dan het allerallerliefste willen?” Deze vraag stellen aan mezelf betekende eigenlijk voor mij de vraag stellen: “wat als je ultieme vrijheid hebt, geen zorgen om geld verdienen, wat is dan de diepste behoefte die je hebt op dit moment zonder je druk te hoeven maken over praktische bezwaren.” Dat is dan ook de vraag die mij heeft doen besluiten een sabbatical te nemen. Want mijn antwoord op die vraag was: stoppen met werken voor minimaal 4-6 maanden of wellicht zelfs een jaar om te starten aan een innerlijke zoektocht. En wat was er eigenlijk dat mij tegenhield? In mijn bullet journal die ik toen startte schreef ik dan ook het volgende:

Sabbatical

Op woensdag 14 februari, valentijnsdag, 2018 is de aanzet geweest voor dit mooie nieuwe avontuur. Wat ik het allerliefst zou willen doen is focus op een gezond leven, zoals dat bij mij past, ontdekken wat ik verder in het leven wil door m’n spirituele / energetische kant te ontdekken en een stukje van de wereld te ontdekken. Gedurende een periode van 4-6 maanden of wellicht zelfs een jaar ga ik ontdekken wie ik ben zonder me te definiëren met alles wat ik doe (zoals werk). Wie ben ik van binnen in mijn hart en wie wil ik zijn.

HERE WE GO! 😀

Heden: liefde voor jezelf

Als ik nu teruglees wat ik daar heb geschreven, wauw, wat mooi! Ik ben al zo ver gekomen ondertussen. Doordat ik eindelijk meer rust ervaarde na het stoppen met werken en mijn lijf tot rust kwam van een constante van werkstress naar rust, niets meer moeten maar vooral lekker ontdekken, ben ik na een aantal maanden thuis zijn zwanger geraakt. Een grote wens die werkelijkheid is geworden. Ik ben er van overtuigd dat als ik geen sabbatical had genomen dit ook niet zo was gelopen maar een veel moeilijker traject was geworden. Mijn lijf gaf nu duidelijk aan dat wanneer je rust creëert en je lijf niet meer in een stressmodus zit, er heel veel meer mogelijk wordt.

Nu ben ik 2 kindjes rijk. Een van mijn diepste wensen is vervult. Nu komt een volgende wens meer aan bod. Leven in liefde en dit ook doorgeven aan mijn naasten. En met naasten bedoel ik niet alleen mijn dierbare mensen maar ook mensen die ik een stapje verder kan helpen in het leven. Tijdens meerdere van de spirituele innerlijke ontdekkingsreizen kwam naar boven dat een volgende missie voor mij “Spread the love” is.

Ook weer luisterend naar mijn innerlijke stem werd voor mij wel duidelijk dat ik toch echt die healingopleiding verder moest gaan oppakken. Ik had op dit moment het basisjaar intuïtieve ontwikkeling al achter de rug tussen het krijgen van kinderen door. En nu zit ik midden in de healingopleiding en Oh Wat Is Dat Mooi.

Je komt jezelf tegen op sommige momenten maar het gevoel van die heerlijke enthousiaste spanning overheerst. Het is een soort verliefdheid op jezelf, liefde voor jezelf die je van binnen voelt. Ja echte liefde voor jezelf en een bevestiging van je innerlijk  dat je iets aan het doen bent waar je ook hoort te gaan.

Toekomst: liefde delen met …

Natuurlijk is dat gevoel van zelfliefde er nog niet constant en heb ik ook mijn normale menselijke momenten. Haha, ik ben natuurlijk maar gewoon mens. En beleef natuurlijk ook genoeg ergernissen of dat ik mezelf tegenkom in situaties. Ik reageer soms ook erg primair vanuit mijn eigen ontwikkelde afweermechanisme, net zoals ieder ander mens. Maar is dat niet juist mooi! Wat kun je een boel leren van zo’n momenten, als je er dan op een rustig moment op terugkijkt. Juist die levenservaringen waarbij er vaak ook niet leuke momenten zijn geweest maken die mooie momenten zo mooi. Dan voelt het juist heel prachtig krachtig om liefde te mogen voelen. Wat zou ik dit toch zo graag willen delen met andere mensen… Dit gevoel van liefde binnenin jezelf. Dat is de reden dat ik de healingopleiding nu volg. Dat is de reden waarom ik Vlindervrij Leven een leven wil geven. Dat is waarom ik ben.

Laat hier een bericht achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *